Tichý svět

Uprostřed našeho světa existuje ještě jeden svět. Svět, který neslyšíme, i když jej denně potkáváme. Neuvědomujeme si, že někteří z lidí, které na ulicích měst míjíme, žijí v jiném, tichém světě.

Neslyší kroky za sebou, zvonění tramvaje a troubení auta. Neslyší výstražné sirény, neslyší celou řadu zvuků, které nás ostatní varují, upozorňují. Jejich neozvučené světy jsou méně bezpečné, než naše ozvučené.

Navštívit lékaře, říci si o práci, koupit jízdenku v autobusu pro ně znamená krkolomné přelézání bariér. Co je pro nás krtinec, může pro ně být hora.

KALENDÁŘ "TICHÝ SVĚT 2012"

Dvanáct dam českého herectví podpořilo APPN, o.s., organizaci, která mezi světem ticha a světem zvuků staví mosty. Umožnila lidem z tichého světa nebýt závislí na fyzické přítomnosti tlumočníků, kteří rozumějí zvukům - zapojila do služby tichému světu moderní technologie, které umožní překlad do a ze znakového jazyka kdykoliv a kdekoliv, prostředictvím jednoduché kamery, internetu a tlumočníka, který má právě službu v nonstop centru.

Zaměstnala stovky neslyšících u nejrůznějších zaměstnavatelů, pomohla jim zbořit zeď předsudků a prosadit se ve světě zvuků.

V Praze nedávno otevřela Tichou kavárnu s neslyšící obsluhou. Kavárnu, ve které se prolínají světy.

Kalendář Tichý svět 2012 vznikl pod záštitou české herečky Kláry Issové u příležitosti slavnostního otevření Tiché kavárny – první pražské kavárny s neslyšící obsluhou.

V kalendáři naleznete originální fotografie 12 krásných ženských hereckých osobností, které v roli modelek podpořily vznik kalendáře a činnost APPN, o.s., Agentury pro neslyšící.
Zakoupením kalendáře přispějete ke zmírnění bariér mezi slyšícími a neslyšícími.
Kalendář je formátu A3 a jeho cena je 300 Kč.

»

Zakoupením kalendáře přispějete ke zmírnění bariér

mezi slyšícími a neslyšícími.

«

Objednat si ho můžete ZDE .

JITKA ČVANČAROVÁ

KRISTÝNA FUITOVÁ

KLÁRA ISSOVÁ

IVANA JIREŠOVÁ

EVA KODEŠOVÁ

JANA KRAUSOVÁ

KRISTÝNA LEICHTOVÁ

JANA PLODKOVÁ

LINDA RYBOVÁ

BARBORA SEIDLOVÁ

JANA STRYKOVÁ

HANA VAGNEROVÁ

 

Fotografovali Tomáš Beran a Dušan Martinček

 

Make-up: Sylvie Hadziefendič

05.01.2012

Komentáře (0)

Tento materiál zatím nikdo nekomentoval.

Vložte svůj komentář




    
Dvanáct krásných žen.. Dvanáct krásných žen.. Dvanáct krásných žen.. Dvanáct krásných žen.. Dvanáct krásných žen.. Dvanáct krásných žen.. Dvanáct krásných žen.. Dvanáct krásných žen.. Dvanáct krásných žen.. Dvanáct krásných žen.. Dvanáct krásných žen.. Dvanáct krásných žen..